رفاقت به سبک تانک / داوود امیریان / انتشارات سورۀ مهر / چاپ هشتم / ١٣٨۶ / ١١٢‌صفحه / ٢٢٠٠‌تومان





داوود امیریان که سال‌های آخر جنگ رو تجربه کرده، تو کتاب‌هاش به خوبی تونسته تصاویر بکری از حال و هوای بروبچه‌های جنگ ارائه بده. آدم‌ها و موقعیت‌هایی که طنزش خواننده رو ناخودآگاه  به خنده وا می‌داره.


خاطره‌های «رفاقت به سبک تانک» از اون نمونه‌هاس که کم‌تر گفته شده. نقاشی‌ها و طرح‌هایی که واسه خاطرات استفاده شده هم از جمله نقاط قوت کتابه.


انتقادهایی هم دارم؛ به نظرم لحن نوشتاری کتاب، جای کار بیش‌تری داره و خیلی به‌تر می‌بود اگه از ادبیات محاوره‌ای واسه طرح ِ خاطره‌ها بهره برده می‌شد. یه جاهایی جمله‌ها دست‌انداز داره و به کیفیت کار قدری لطمه زده. روش نگارش ِ بعضی عبارت‌ها هم جای بحث داره.

در ضمن، خاطره‌های آخر کتاب که به اسرا و زندان‌های عراق اختصاص داده شده، تلخه. به نظرم سنخیتی با طنازی‌های اول کتاب نداره و یه‌دستی ِ کار رو خراب کرده. اما با وجود همۀ این حرفا، مطالعۀ خاطره‌هاش برام شیرین بود.


ادامهٔ مطلب

موضوع: دربـارۀ یک/چند کتاب
تاريخ: سه‌شنبه، 28 سپتامبر ، 2010

 

«…در سال 1982 و در پی یورش ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان، اختلافات سیاسی در جنبش امل بالا گرفت. این اختلافات بر سر موضع جنبش امل در برخورد با تحولات سیاسی و نظامی لبنان و پیامدهای تهاجم و یورش اسرائیل به لبنان و اشغال شهر بیروت به عنوان دومین پایتخت عربی که پس از بیت‌المقدس به اشغال نظامیان صهیونیست درآمده است، پیش آمدند و نقطۀ عطفی برای «سیدحسن نصرالله» و دوستان متدین و متعهد او در جنبش امل بودند.


در پی سقوط بیروت، پنج تن از سیاستمداران لبنانی به دستور «الیاس سرکیس» رئیس‌‌جمهور وقت لبنان که ماههای آخر دورۀ ریاست جمهوری خود را می‏گذراند، جبهۀ نجات ملی را تشکیل دادند تا با «فیلیپ حبیب» و رژیم صهیونیستی مذاکره کنند. اعضای این کمیته عبارت بودند از:

1- شفیق الوزان، نخست‌وزیر

2- فواد پطرس، وزیر امور خارجه

3- بشیر جمیل، رهبر شبه نظامیان فالانژ و هم‌پیمان اسرائیل

4- ولید جنبلاط، رهبر حزب سوسیالیست دروزی

5- نبیه بری، رئیس جنبش امل


این کمیته مذاکره با «فیلیپ حبیب» فرستادۀ لبنانی‌تبار امریکا را آغاز کرد. در نتیجۀ این مذاکرات، طرح صلح حبیب پذیرفته شد و به موجب آن مقرر گردید که میان رژیم صهیونیستی و لبنان، صلح برقرار شود و مبارزان فلسطینی در سیزده مرحله از تاریخ 30 مرداد تا 12 شهریور 1361 از لبنان خارج شوند.




توافق کمیتۀ نجات ملی با «فیلیپ حبیب» با اعتراضات گسترده میان مسلمانان، بویژه شیعیان لبنان همراه بود. «رشید کرامی» نخست‌وزیر پیشین و از چهره‌‌های سرشناس سنی لبنان، این توافق را محکوم کرد و آن را تلاشی سرنوشت‌ساز بر ضد منافع لبنان و فلسطین دانست. مشارکت «نبیه‌‌بری» در کمیتۀ نجات ملی و توافق با طرح «فیلیپ حبیب»، انعکاس وسیعی میان شیعیان و جنبش امل داشت و باعث نارضایتی شدید آنان گردید، به گونه‌‌ای که برخی از کادرهای جنبش امل بویژه «سیدحسن نصرالله» به مخالفت با نبیه‌بری برخاستند و هواداران جنبش به صورت خودجوش مقاومت علیه ارتش رژیم صهیونیستی را ادامه دادند.


مخالفان شیعی رئیس جنبش امل، مشارکت او در کمیتۀ نجات ملی و موافقت با طرح «فیلیپ حبیب» را مغایر با خط‌ مشی جنبش و تصمیمات چهارمین کنگرۀ داخلی آن و مخالف با اسلام دانستند. به این ترتیب، مقدمات انشعاب در جنبش امل فراهم گردید و سیدحسین موسوی (ابو هشام)، نایب رئیس جنبش امل همراه با تعدادی از کادرهای اصولگرای این جنبش با صدور بیانیه‏هایی، مواضع سازشکارانۀ کمیتۀ نجات ملی را محکوم کردند و ضمن استعفا از سمت‌های خود، نبیه‌بری را به انحراف از خط‌ مشی جنبش که همانا مبارزه با اسرائیل و تحریم همکاری با آن بر اساس افکار امام موسی صدر بود،‌ متهم کردند.



حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر محتشمی‏پور، سفیر وقت ایران در دمشق، داوری میان کادرهای جنبش امل را بنا به تقاضای آنان به‏عهده گرفت و سرانجام از «ابو هشام» اعلام حمایت کرد. هنگامی که «نبیه‌بری» قضاوت آقای محتشمی‌پور را رد کرد، «ابوهشام» نیز به‌طور رسمی از جنبش امل جدا شد و موجودیت جنبش امل اسلامی را در شهر بعلبک اعلام کرد.


«سیدابراهیم الامین»، نمایندۀ وقت جنبش امل در تهران نیز از دیگر مخالفان مشارکت «نبیه‌بری» در کمیتۀ نجات ملی بود. همزمان با اعلام تأسیس جنبش امل اسلامی، سیدابراهیم الامین با برپایی کنفرانس مطبوعاتی در تهران، جدایی خود را از جنبش امل اعلام نمود.

«ابو هشام» دلایل خود برای ترک جنبش امل و تأسیس امل اسلامی را این‌گونه بیان کرده است: «روشی که نبیه‌بری در پیش گرفت و در کمیتۀ نجات ملی که با نظارت امریکا و اسرائیل شکل گرفته بود، شرکت کرد، احساسات اعضای کمیتۀ سیاسی جنبش امل را جریحه‏دار کرد.»

«ابو هشام» با صراحت اعلام کرد که انقلاب اسلامی ایران و رهنمودهای امام خمینی(ره) ملاک حرکت آنان است، زیرا رهبری ایران، کمیتۀ نجات ملی را غیراسلامی توصیف کرده است.



در سال 1982‌، در پی این اختلافات، «سیدحسن نصرالله» همراه با تعداد بسیاری از کادرهای درجه اول جنبش امل همچون «سیدعباس موسوی»، «سیدحسین موسوی» (ابو هشام)، «شیخ صبحی طفیلی» و «سیدابراهیم الامین» از این جنبش کناره‏گیری کردند و هستۀ اولیۀ حزب‌‌الله را به وجود آوردند. «حزب‌الله» در سال 1984 با انتشار بیانیۀ سرگشاده‌ای به نام «پیام به مستضعفین جهان» موجودیت خود را به طور رسمی اعلام کرد.


حزب‌الله با شناختی که از تحولات لبنان و توطئه‏های امریکا و اسرائیل داشت، بر این باور بود که کمیتۀ نجات ملی درصدد است پس از پایان دورۀ ریاست جمهوری «الیاس سرکیس»، «بشیر جمیل» فرماندۀ نیروهای مسیحی لبنان (نیروهای فالانژ) را به ریاست جمهوری برساند. روابط «جمیل» با رژیم صهیونیستی برای همۀ لبنانیها آشکار بود. او به روشنی مواضع خود را اعلام کرده و گفته بود که پس از راهیابی به کاخ ریاست جمهوری، موافقتنامۀ صلح را امضا خواهد کرد. این برنامۀ «بشیر جمیل» برای سازمان نوپای حزب‌الله بسیار سنگین بود.


جوانان حزب‌الله که از جنبش امل بریده بودند، تماسهای خود را با نمایندگان، احزاب و سازمانهایی چون حزب‌الدعوة، روحانیون مستقل، مساجد و انجمنهای فعال اجتماعی، فرهنگی و سیاسی لبنان آغاز و شاخۀ حزب‌الدعوة در لبنان را متقاعد کردند که خود را منحل کند و به حزب‌الله بپیوندد.

شعار حزب‌الله از ابتدای تأسیس، دگرگونی وضع موجود، محرومیت‌زدایی از شیعیان لبنان، مبارزه با اسرائیل و تلاش برای آزادی فلسطین بود. حزب‌الله همچنان این شعارها را در اولویت اهداف و برنامه‌های خود قرار داده است…



به موازات فعالیت‌های نظامی رزمندگان مقاومت اسلامی و پیش از صدور بیانیۀ رسمی اعلام موجودیت، تلاش سران و بنیانگذاران حزب‌الله برای سازماندهی تشکیلات خود و یافتن یک چارچوب سیاسی که بتواند در آینده، روحانیون و شخصیت‌های سیاسی مبارز را هماهنگ و منظم کند، ادامه یافت. در این زمینه «کمیته‏ای نه نفره» از علمای بزرگ شیعه و شخصیت‌های مستقل تشکیل شد و با انتشار بیانیه‌‌ای تعهد خود را به ولایت فقیه و جنگ با اسرائیل اعلام کرد.

این کمیته، هیأتی پنج نفره را به نام «شورای لبنان» به ریاست شهید «سیدعباس موسوی» تشکیل داد و آن را برای ملاقات با امام خمینی(ره) و کسب تکلیف شرعی از محضر ایشان به تهران اعزام کرد. این هیأت در دیدار با امام، اهداف و برنامه‏های خود را شرح داد و سپس با ایشان بیعت کرد.


امام خمینی(ره) به عنوان ولی امر مسلمین، این شورا را تأیید کردند و از اعضای آن خواستند که راهشان را ادامه دهند. شورای پنج نفره پس از بازگشت به بیروت، کار ساماندهی و تهیۀ پیش‌نویس اساسنامۀ حزب‌الله و هماهنگی همۀ بخش‌ها و گروههای وابسته را آغاز کرد. و همۀ فعالیت‌ها و برنامه‏ها در قالب حزب‌الله و خدمت به رزمندگان مقاومت و عملیات مسلحانۀ ضد صهیونیستی متمرکز شد…»



(+ ویژه‌نامۀ «رمز عبور ۴» روزنامۀ ایران، شهریور ١٣٨٩، ص ١۶۶ و ۱۶٧ / قدری ویرایش کردم‌ش)


موضوع: فیش‌برداری‌‌های منظور دار
تاريخ: شنبه، 25 سپتامبر ، 2010

 

ابروش را کشیده، کمان کرده ماه را

بر صورتش دوباره جوان کرده ماه را


تردید کرده ماه به زیبایی ِ خودش

یک زن دچار وهم و گمان کرده ماه را


این زن که امشب آمده البته ماه نیست

زیبایی‌اش ولی نگران کرده ماه را


بر بام شهر آمده، از بند رخت شب

با ابرهاش در چمدان کرده ماه را


یک شب گرفته دوخته بین ستاره‌هاش

قاطیّ دکمه‌های جهان کرده ماه را



                                                  علی‌اصغـر داوری


موضوع: گزیده شعر
تاريخ: شنبه، 25 سپتامبر ، 2010

 

«ارمیا و آرمیتا دو نفری واردِ کاندو می‌شوند. ارمیا اگر چه هنوز مثلِ خواب‌گردهاست، به سرعت کت‌ش را در می‌آورد و می‌اندازد روی کاناپه. آرمیتا کت را برمی‌دارد و به آرامی تکان می‌دهد تا صاف بایستد و بعد به جالباسی ِ پشتِ در ِ کاندو آویزان می‌کند. چیزی نمی‌گوید. اما ارمیا صدای “باید از این به بعد مرتب باشی” را در گوش‌ ِ جان‌ش می‌شنود…»


(بیوتن، رضا امیرخانی، نشر علم، ص 357)


موضوع: از آن ترکیب‌ها و جمله‌های طعم‌دار
تاريخ: دوشنبه، 20 سپتامبر ، 2010

 

«…در شرایطی که پایتخت ایران مورد اصابت موشک‌های دور برد عراق بود از سوی حامیان کودتا در کابل به بالاترین رده‌های نظام پیغام داده شد که ما حاضریم همه امکانات نظامی را به شما بدهیم، به شرطی که شما حمایت‌های سیاسی و معنوی خود را از مجاهدین افغانستان بردارید، که امام جواب دادند که ما دست از حمایت مردم افغانستان برنمی‌داریم… تفاوت ایران با سایر کشورها که به افغانستان کمک کردند این است که ما در سخت‌ترین شرایط بودیم اما چیزی کم نگذاشتیم. درگیری در یک جبهه طولانی از غرب تا جنوب و در شرایطی که پایتخت نیز هدف حملات موشکی بود، تأثیری در نوع حمایت ملت ایران از افغانستان نگذاشت…»


(+ مصاحبه با «محمدابراهیم طاهریان» سفیر ایران در بوسنی و پاکستان و افغانستان، ویژه‌نامۀ «رمز عبور ۴» روزنامۀ ایران، شهریور ١٣٨٩، ص 79)


موضوع: فیش‌برداری‌‌های منظور دار
تاريخ: دوشنبه، 20 سپتامبر ، 2010

 

«تو هنوز نفهمیده‌ای که زن‌ت را برای اتاق ِ خواب می‌خواهی یا اتاق ِ پذیرایی…»


(بیوتن، رضا امیرخانی، نشر علم، ص 277)


موضوع: گزیده نثـر
تاريخ: دوشنبه، 20 سپتامبر ، 2010

 

دکتر سیدمحمد مرندی:


«…در امریکا طیف‌های قدرتمندی وجود دارند که مایل بودند اوباما رابطه‌اش را با ایران بهتر نماید. روز انتخابات در امریکا بودم و به دو اتاق فکر در امریکا برای سخنرانی دعوت شدم. کاملاً واضح بود که در این بنیادها فضا بسیار مساعد شده و معلوم بود نیروهایی وجود دارند که در تلاش هستند رابطه ایران و امریکا بهتر شود و به رسانه‌ها و مقامات بقبولانند که باید ایران را پذیرفت، ولی متأسفانه با کاری که موسوی و نزدیکان وی انجام دادند، طیفی که در امریکا خواهان بهبود رابطه با ایران بود، منزوی شد زیرا طیف مقابل زمانی که آشوب‌ها را در ایران دید، قوی‌تر شد و تصور کرد اگر فشار قوی‌تر باشد، می‌توان امتیاز بیشتری از ایران گرفت.


بتدریج همان بنیادهایی که خواهان بهبود روابط با ایران بودند، امروز و پس از آشوب‌های سال گذشته جزو تندترین مراکزی هستند که علیه ایران مطلب می‌نویسند. موسوی و دوستانش ظلم بسیاری نسبت به کشورمان کردند و بدون شک تحریم‌ها علیه ایران نتیجه اعمال غیرمسئولانه وی در روزهای پس از انتخابات بود و چه بسا اگر موسوی اقدامات سال گذشته را انجام نمی‌داد، نه تنها تحریمی علیه کشورمان انجام نمی‌شد، بلکه به احتمال زیاد رابطه ما با امریکا به نسبت منطقی‌تر می‌شد.

قبل از انتخابات در ایران افرادی در میزگردهای امریکا بودند که به ایران تمایل داشته و می‌خواستند فضای مثبتی نسبت به ایران تنظیم نمایند اما با مشاهده آشوب‌های سال گذشته، نظر آنها تغییر کرد.



…زمانی که امریکایی‌ها قبل از انتخابات ایران احساس کردند ایران، کشور مقتدری است و طبق نظرسنجی خود می‌دانستند که احمدی‌نژاد در انتخابات پیروز خواهد شد، رویکرد دیگری داشتند اما زمانی که آشوب‌ها را در ایران مشاهده کردند، تصور کردند که با توجه به این آشوب‌ها، ایران ضعیف شده و می‌توانند از ایران امتیاز بگیرند. موسوی و دوستانش ایران را ضعیف نشان دادند؛ بنابراین امریکایی‌ها تصور کردند ایران دیگر قدرت زیادی در سطح بین‌المللی ندارد، بنابراین درصدد فشار بیشتر بر ایران برآمدند تا بتوانند امتیازاتی از ایران بگیرند.

اگر ما با اقتدار با امریکا مواجه شویم آنها مجبور هستند ما را جدی بگیرند اما اگر از نظر آنها ضعیف باشیم درصدد فشار و امتیازگیری خواهند بود.



…قبل از حوادث سال گذشته در موقعیت بسیار مناسبی بودیم و فرصت امتیاز گرفتن ما بود زیرا فضا متفاوت بود و امریکا در موضع ضعف قرار داشت، در آن مقطع این کشور در عراق، افغانستان و فلسطین به واسطه وجود رژیم صهیونیستی گرفتار بود و امریکا تصور می‌کرد که رقبایش مانند چین در حال قدرت است در نتیجه امریکا به ایران نیاز مبرم دارد اما با اعمال غیرمسئولانه موسوی نظر این کشور تغییر کرد، البته امریکا در این زمینه اشتباه کرد و ایران امروز پس از ٩ دی و ٢٢ بهمن قدرتمندتر شد البته این‌که بتوانیم به آنها بفهمانیم که ایران کشور مقتدری است زمان‌بر است.»



(+ ویژه‌نامۀ «رمز عبور ۴» روزنامۀ ایران، شهریور ١٣٨٩، ص 117 و 118)


موضوع: فیش‌برداری‌‌های منظور دار
تاريخ: یکشنبه، 19 سپتامبر ، 2010

 

خسته‌ام از آرزوها، آرزوهای شعاری

شوق پرواز مجازی، بالهای استعاری


لحظه‌های کاغذی را روز و شب تکرار کردن

خاطرات بایگانی، زندگیهای اداری


آفتاب زرد و غمگین، پله‌های رو به پایین

سقفهای سرد و سنگین، آسمانهای اجاری


با نگاهی سرشکسته، چشمهایی پینه‌بسته

خسته از درهای بسته، خسته از چشم‌انتظاری


صندلیهای خمیده، میزهای صف‌کشیده

خنده‌های لب‌پریده، گریه‌های اختیاری


عصر جدولهای خالی، پارکهای این حوالی

پرسه‌های بی‌خیالی، صندلیهای خماری


سرنوشت روزها را روی هم سنجاق کردم

شنبه‌های بی‌پناهی، جمعه‌های بی‌قراری


عاقبت پرونده‌ام را با غبار آرزوها

خاک خواهد بست روزی، باد خواهد برد باری


روی میز خالی من، صفحه‌ی باز حوادث:

در ستون تسلیت‌ها نامی از ما یادگاری



                                                      قیصر امین پور


موضوع: گزیده شعر
تاريخ: یکشنبه، 19 سپتامبر ، 2010

 

سؤال: در نظام‌ اسلامی‌، حکومت‌ دینی‌ ولی‌ّ فقیه‌ انتخابی‌ است‌ یا انتصابی‌؟
پاسخ: از نظر کلیت‌ انتصابی‌ است‌ و از نظر تعیین‌ مصداق‌، انتخابی‌ است‌.



سؤال: آیا ولایت‌ فقیه‌ قابل‌ اثبات‌ است‌؟ چگونه‌؟
پاسخ: مسأله ولایت‌ فقیه‌ از پایه‌های‌ محکم‌ فقه‌ شیعه‌ بلکه‌ سنّی‌ است‌ و اختلاف‌ در آن‌ و قبول‌ نداشتن‌ آن‌ از مسائل‌ شاذّ فقهی‌ است‌.



سؤال: اگر حکم‌ ولی‌ فقیه‌ با مرجع‌ تقلید مخالف‌ بود، برای‌ مقلّد کدام‌ لازم‌ است‌؟
پاسخ: امر ولایت‌ فقیه‌ در امور سیاسی‌ اجتماعی‌ برای‌ همه‌ حتّی‌ مجتهدین‌ لازم‌الاتّباع‌ است‌.



سؤال: «ولایت‌ مطلقه‌» و «حکومت‌ ولایت‌ مطلقه‌» یعنی‌ چه‌؟
پاسخ: در زمان‌ غیبت‌، مجتهد جامع‌‌الشرائط‌ دارای‌ حکومت‌ الهیه‌ است‌ و ‌ بر کلیه امور اجتماعی‌ ولایت دارد و الان‌ رهبر معظّم‌ انقلاب‌ مصداق‌ کامل‌ آن‌ ولایت‌ مطلقه‌ است‌.(+)



سؤال : آیا در حکومت‌ ولایی‌، ولی‌ّ فقیه‌ مقیّد به‌ قانون‌ اساسی‌ است‌ یا این‌ که‌ قانون‌ اساسی‌ با تنفیذ وی‌ مشروعیت‌ می‌یابد و او می‌تواند خارج‌ از دایره قانون‌ اساسی‌ عمل‌ کند؟
پاسخ: قانون‌ اساسی‌ را او باید تنفیذ کند و او فوق‌ قانون‌ است‌ و اگر زمینه‌ و اقتضا و مصلحت‌ پیدا شد می‌تواند تغییر و زیاد و کم‌ کند.(+)




(+ سایت آیت‌الله مظاهری)


موضوع: حکومت اسلامی، امامت، ولایت فقیه
تاريخ: جمعه، 17 سپتامبر ، 2010

 

توهین به ساحت قرآن کریم، واکنش‌هایی رو در بین بروبچه‌های وب‌لاگ‌نویس و کارتونیست برانگیخته؛ که بعضی‌شونو جالب و تأمل‌برانگیـز یافتم. واکنش و قریحه‌شون تحت تأثیرم قرار داده. نتونستم بی‌اعتنا بگذرم. حرف‌های جالبی گفته شده که برای نمونه چن‌تایی رو لینک می‌دم. بازم اگه مطلب دل‌چسبی پیدا کردم خواهم افزود:


…حتی بیشتر/ باور نداری از تنور خولی بپرس

فهمیرا/ ایالات متحده ی عجز

کارتون‌های جالبی در این‌باره/ سعید صادقی، مازیار بیژنی(+ و +فرهاد بهرامی، عباس گودرزی(+ و + و +علی شعبانی

ریزنوشت سیاسی/ آن که می‌سوخت نه قرآن، سند عیسی بود و  قرآن‌پژوه

آسمانه/ انا له لحافظون

یک بام و دو هوا/ قرآن من

دولت 8 ساله/ آتش به گلستان شدن عادت دارد


موضوع: وب-نت
تاريخ: پنج‌شنبه، 16 سپتامبر ، 2010

 
 

24 نوامبر 22

تجربه‌ی سینما رفتن با دخترکم برای من تجربه‌ی تازه و نویی‌یه. پیش‌تر وسط‌های هفته و توی خلوتی رفته بودیم سینما. این‌بار که وارد لابیِ سینما شدیمو جمعیت رو دیدم، با خودم فکر کردم ضدحال می‌شه و با این‌همه خانواده و بچه، لابد نمی‌شه درست فیلم دید؛ اما تجربه‌ی معرکه‌ای بود.

 

در شرایطِ پمپاژِ یأس و نفرت، جنگِ بی‌امانِ خصم، و عمل‌کردِ انتقادبرانگیزِ مدیرانِ کشور، من حالا با دخترکم در یه سالن سینما به فیلم‌دیدن نشستیمو هر چند دقیقه صدای خنده‌ی معصومانه‌ی قریب به صد کودک فضا رو پر می‌کنه.

 

در تاریک‌روشنِ سینما هر از گاهی به چهره‌ی دخترکم سیر نگاه می‌کنم که محوِ فیلمه و از سِحرِ سینما مسحور.

 

تجربه‌ی فیلم‌دیدن با بچه‌ها تجربه‌ی ناب و روح‌بخشی‌یه. اصن هم‌نشینی و هم‌بازی شدن با کودکان، نشاط‌آور و حیات‌بخشه.

 

اخیراً با دوستی که هر دو سخت درگیرِ کاریم و با مدیریت‌های بی‌عمل و بدعمل، چالشی مستمر و فرسوده‌کننده داریم، صحبت می‌کردم؛ که ای رفیق! بیش‌تر با بچه‌ت وقت بگذرون و بذار فطرتِ زلال‌شون این سرخورده‌گی‌های ناشی از سر و کله زدن با بی‌شعوریِ مسؤولین رو بشوره ببره…

 
 

مهدی پیچک؛ پیچک سر به هوا's bookshelf: read

جهان هولوگرافیک
did not like it
https://www.instagram.com/p/BjqO7apnIl-/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1b24p51z3g6jq
tagged: never
کابوس تهمت و جنایت
اگر به هر دلیلی خواستید کتابی از #چخوف بخوانید" بیخیال کتاب کابوس، تهمت و جنایت بشوید. برای درک داستان های این کتاب، آشنایی با سبک زندگی، فرهنگ و روابط کلیسای ارتدکس و اسقف ها در زمان روسیه ی تزاری واجب است." https://www.instagram.co...
tagged: never
خاطرات سفیر
liked it
کتاب «خاطرات سفیر» نوشتهٔ خانم نیلوفر شادمهری رو که خوندم، غرق در خاطرات جوونی‌ها‌م شدم. قریب به اتفاق مطالب‌شو توی هم‌اون وبلاگ‌شون خونده بودم. از پایان‌ش خوش‌م نیومد. زیادی غلیظ بود. نگارشِ متن‌شم گه‌گاه توی ذوق می‌زد. مدتی نیست که ق...
پستچی
it was ok
زرد. آبکی؛ ولی طعم‌دار.
قصه ها و تصاویر
really liked it
این ازجمله کادوهایی بود که برای تولد خواهرزاده‌م خریدم. http://www.30book.ir/Book/56900/مجموعه-قصه-های-سوته-یف-16جلدی%20نخستین نسخه‌ای که خریدم چاپ نشر نخستین بود. ساده و بامزه بود. مفاهیمی چون صبر، کمک، ایثار و فداکاری، هم‌کاری، قناعت و...

goodreads.com